28.12.2015
Atbrauca Mārtiņš, atrībināja!

   Mārtiņdiena latviešu gadskārtā zīmīga ar pēdējo rudens darbu nobeigšanu un sagatavošanos ziemai. Pabeigti lauku aršanas darbi, labība izkulta, graudi sabērti klētī. Pēc Mārtiņiem zirgus sāk turēt stallī un arī citus lopus vairs neved ārā, un Mārtiņš par tiem gādā visu ziemu. Šīs svinības mēdz saukt arī par apkūlībām. Apkūlībās mielasta galds ir bagāts.

   Mārtiņu mielastam kauj gaili un vistu kā ziedojumu Mārtiņam, kas līdz ar to ir svinību mielasta cienasts. Galvenie ēdieni minēti – vistas un cūkas gaļa, pīrāgi, baltmaize, medus, alus.

 

 Muzejpedagoģiskajā programmā Jūs:

      -Izzināsiet latviešu gadskārtu svinību tradīcijas – Mārtiņdienā;

      -Gūsiet jaunu pieredzi radoši darbojoties.

 

   Sīkāka informācija un pieteikšanās uz nodarbību pa tel.64722198 vai e-pastu muzejs[uz]valka[punkts]lv

   Nodarbības ilgums ~45 minūtes

 

Rakstam vēl nav pievienoti komentāri.